This project has been funded with support from the European Commission. This com- munication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

NEMZETKÖZI KONFERENCIA

Időpont, helyszín: 2012. november 29-30., Gödör, 1061 Király utca 8-10, Budapest, Magyarország

Kinek szól:  felnőttek számára workshopokat tartó művészeknek, felnőttképzőknek, döntéshozóknak a migráció, az oktatás és a szociális munka területén, bevándorlókkal foglalkozó tanácsadóknak, bevándorlóknak, a szülőföldjüktől távol élő globális nomádoknak, és más határátlépőknek

Kapcsolattartó: Szabó Veronika, veronika.szabo@artemisszio.hu, Artemisszió Alapítvány

Weboldal: www.ariadne4art.eu

Facebook:  https://www.facebook.com/pages/Ariadne-Art-for-intercultural-adaptation-in-new-environment 

A Művészet az új környezetben történő kulturális alkalmazkodás szolgálatában című konferencia a nemzetközi együttműködésben megvalósított Ariadne projekt záróeseményeként kerül megrendezésre. A projekt célja kreatív művészeti tevékenységek kutatása, fejlesztése és megvalósítása annak érdekében, hogy a művészeti tevékenységben való részvétel hatása mérhető legyen a migránsok tapasztalatára az új kulturális környezetükben. A projekt során összegyűjtöttük és leírtuk a vizsgált témakör (hogyan járulhat hozzá a művészet a személy alkalmazkodásához) elméleti kereteit, valamint kísérletező munkával izgalmas művészeti workshopokat fejlesztettünk bevándorlókkal öt országban, ezek hatását saját magunk fejlesztette kutatási módszerekkel értékeltük, és szakemberek számára is tartottunk képzéseket.

A konferencián bemutatjuk elméleteinket és tevékenységeinket. Meghívtunk számos szakértőt és művészt is, annak érdekében, hogy megosszák módszereiket, gondolataikat a közösségi művészetről, az interkulturalitásról, a migrációról Belgiumból, Finnországból, Franciaországból, Görögországból, Lengyelországból, Spanyolországból, és Nagy-Britanniából. A részvételi alapú konferencia elsősorban a gyakorlatra összpontosít. 

A konferencia programja itt található.

A konferencia munkanyelve angol.

A részvétel ingyenes. 

Itt lehet regisztrálni a konferenciára. 

A konferencián és a workshopokon történő részvételhez előzetes regisztrációra van szükség.

A regisztráció határideje:

2012. november 26.