This project has been funded with support from the European Commission. This com- munication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Jó gyakorlatok

A jó gyakorlat indikátorai

A Madridi Complutense Egyetemen kidolgozták a jó gyakorlatok indikátorait, amelyeket a szervezetek, egyesületek, és szakemberek a migránsoknak szóló művészeti workshopok tervezése, megvalósítása és értékelés során használhatnak fel. Anyaguk a következő elemekből áll:

Etikai útmutatás a projekthez, Munkatársak, Információátadás, A javaslatok értékelése és fenntarthatósága, A javaslatok társadalmi dimenziója, A terület értékelése, Hatás és hatókör, Titoktartás, Művészet és kulturális átalakítás, Innováció.

Jó gyakorlatok

A jó gyakorlat indikátorait követve az érintett szervezetek számos jó gyakorlatot gyűjtöttek össze a migránsokkal megvalósított művészeti munka területéről. Ezek a gyakorlatok példaként szolgálhatnak a migránsokkal végzett művészeti intervenciókkal kapcsolatban. Elkészült az érdekes és kiemelésre méltó gyakorlatok új európai Dokumentációs tárháza is.